Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

19.10.2010

Mica reforma

In sfarsit s-a marcat de catre Parlament asa zisa Mica Reforma in Justitie. Sigur ca aparitia mentiunilor in principalele Coduri al Romaniei poate sa dea aparenta unui impuls medierii. De ce spun aparenta ? Fiindca medierea trebuie facuta de mediatori, nu-i asa ? Si inca mediere nu se face. Pardon, gresesc, se face dar doar la nivel teoretic. La nivel teoretic, de concept, stam foarte bine. As putea spune excelent. 
Avem cred ca la ora actuala zeci de asociatii, si vor mai aparea cateva zeci. Daca se intalnesc 3 mediatori la o bere, pot sa o puna de o asociatie. Da pe urma ? Cum asociatia nu merge fara bani, trebuie cautati cotizanti. Pai cine? Fosti cursanti, care au facut cursul ca era la moda, mediatori care n-au apucat sa se inscrie. Si ce daca n-avem destui? Cautam un formator si facem alte cursuri ca sa ne aducem cotizanti carora sa le dam impresia ca doar asa vor putea face mediere. Ca stim noi cum functioneaza sistemul... Asta o spun avocatii si fosti magistrati , care s-au pus singuri in fruntea asociatiilor. Dupa principiul, ce tie nu-ti place , fa-i si altuia sa vada cum e...
As fi tare curios sa-mi explice o data si mie , cum functioneaza sistemul. Care sistem? Ala de justitie ?
Reforma adevarata nu se va face prin prin simpla mentiune a cuvantului mediere in coduri, ci prin atitudinea proactiva a mediatorilor. Si atunci cu adevarat "sistemul" ne va lua in serios. Dar deocamdata ne considera "muritori de foame". Nu e o gluma , am auzit personal acest lucru, de la cineva din "sistem". 
Am o surpriza pentru cei care ne considera asa. Sunt mediator, traiesc doar din mediere si NU SUNT MURITOR DE FOAME !
Ba chiar traiesc foarte bine. Si mai mult decat atat chiar imi place ce fac si ma simt foarte bine.
Si ma pot bucura de toata libertatea sa fac ceea ce doresc, fara sa ma poata impiedica nimeni.
Nici nu mai vorbesc de satisfactia personala atunci cand partile aflate in conflict pleaca de la mine din birou cu acordul in mana si usurati ca s-a terminat. E greu de descris in cuvinte, asta trebuie sa simti !
Noi, mediatorii suntem cei care vom face reforma. Si reforma va fi atat de mare sau mica , cat vom dori noi.
Limitele doar noi le vom putea pune.
Mult succes !

Viorel Danciu - mediator


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu