Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

10.10.2010

Despre succes si nu numai

Ce credeti ca e succesul?
Dupa unii sa ai bani multi, sa ai o functie, sa ai o afacere, sa faci ce-ti place, sa ai persoana potrivita langa tine, etc.
Exista multe feluri de succes si tot atatea feluri de insucces. Totusi ce ii face pe unii oameni sa aiba succes indiferent ce ar face si de ce unii nu au succes indiferent ce ar face? Ce ii deosebeste pe unii de altii?
Aceste intrebari cred ca si le pun multi sau ar trebuie sa si le puna.
In primul rand cred ca succesul este o optiune, o alegere. Toata viata noastra este un sir de optiuni sau alegeri.
Chiar si atunci cand nu alegi, e tot o alegere. Ai ales sa nu alegi nimic. 
Si totusi desi toti alegem, ce ii diferentiaza pe cei care au succes si cei care nu au.? O fi norocul? Nu prea. Poti sa ai noroc o data sau de 2 ori, dar nu tot timpul. Chestia cu norocul sau sansa tine doar de hazard, ori asta nu poate controla nimeni.
Daca ne limitam doar la cei care fac aceleasi tipuri de alegeri, optiuni si constatam ca desi au fost aceleasi conditii pentru toti, doar unii vor avea succes.Cum se intampla asta ?

In al doilea rand succesul este definit si de viziunea si perpectiva individului asupra ceea ce a ales sa faca. Si aici, am un exemplu graitor:
O companie germana de pantofi a trimis 2 consultanti in Africa pentru a testa piata si a identifica oportunitatile de desfacere a marfii. Dupa o luna de studii si cercetari a primit un email de la unul din consultanti, in care acesta informa compania ca, din pacate, Africa nu este o piata foarte buna dat fiind ca e cald si oamenii s-au obisnuit sa umble desculti si ca atare nu au nevoie de pantofi.
A doua zi compania a primit un email si de la cel de-al doilea consultant in care acesta le solicita sa trimita urgent 2 vapoare pline cu pantofi, fiindca in Africa toata lumea e desculta !

Si cum spuneam la inceput , SUCCESUL ESTE O OPTIUNE ! 
Noi suntem aceea care facem aceasta optiune , nu altcineva. Iar succesul nu apare peste noapte, ci se construieste in timp. Iar unii au succes pentru ca au viziunea si perspectiva corecta si fac lucruri pe care ceilalti nu le fac, sau nu stiu ca trebuie sa le faca. Sau stiu ca trebuie sa le faca dar viziunea si perspectiva eronata ii impiedica. Nu cursul de 10 zile m-a facut mediator, ci ceea ce facusem timp de 10 ani, inainte de curs. Zece ani care m-au ajutat sa am viziunea si perspectiva corecta.

Cam la fel e si cu medierea in Romania . Unii zic ca nu e nevoie, ca romanii nu au habar de ce e aia mediere asa ca nu e nevoie de ea. Si ca oricum nu vor veni in mediere. 
Eu am trimis un email, la Consiliul de mediere, in care am cerut 2 convoaie de vapoare cu mediere pentru Romania.....

Viorel Danciu - mediator




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu