Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

19.02.2014

Drept la replica la postarea d-lui Ion Dedu - membru CdM

Pentru conformitate si pentru stiinta celor care nu cunosc amanunte doresc sa stiti ca persoana fizica Danciu Ioan Viorel nu are nimic cu persoana fizica Dedu Ion. 
Pe de alta parte mediatorul Danciu Ioan Viorel are o obligatie , cum de altfel trebuie sa o aiba toti mediatorii, vis-a-vis de membrii Consiliului de Mediere din care face parte si dl Dedu Ioan, fiind membru al acestuia. Obligatia mea este sa veghez ca membrii CdM sa-mi respecte dreptul de a profesa si sa se achite de obligatiile pe care si le-au asumat la momentul investirii lor de catre noi, mediatorii, prin votul pe care l-am dat in favoarea lor, ca sa ne reprezinte interesele si sa apere profesia noastra.
Activitatea si actiunile intreprinse in ultimul an de catre membrii CdM nu numai ca au dus la pierderea tuturor avantajelor din legea medierii care determinau si erau premisa dezvoltarii acestei profesii, dar si la eludarea vointei mediatorilor prin nesocotirea vointei noastre, respectiv prelungirea in mod unilateral si abuziv a mandatului domniilor lor
De asemenea pozitia de membru in CdM si cea de proprietari sau detinatori de scoli de formare in domeniul medierii produce o situatie clara de conflict de interese si incompatibilitate, cu atat mai mult cu cat ultima hotarare nr. 235/25.01.2014 produce efecte retroactive, care pot duce pana la subminarea dreptului de a profesa. 
Aduc la cunostinta d-voastra ca exista elemente si informatii , precum si persoane cu nume si functii implicate in manevra abila de a prelungi in mod nelegal mandatul membrilor CdM si care pot lesne constitui acte de coruptie.
Prin adrese oficiale am sesizat membrii CdM sa-si corecteze actiunile si atitudinea dar au decis sa ignore aceste demersuri, sperand ca este doar un alt fum fara foc. 
In urma refuzului acestora de a se conforma prevederilor legale si a mandatului cu care au fost investiti de catre mediatori, am considerat necesar sa cer parerea Justitiei, motiv pentru care am solicitat prin actiune in contencios administrativ sa oblige membrii CdM sa se conformeze mandatului primit in 2011.
Am lasat loc de buna ziua si le-am oferit termenul de o saptamana pana in 25.02.2014 sa faca ceea ce ar fi trebuit sa faca anul trecut, in caz contrar ii asigur si va asigur dle Dedu ca urmatoarele discutii le veti avea cu autoritatile cu atributii in domeniul coruptiei, conflictelor de interese si incompatibilitatii precum si verificarea gestiunii taxelor incasate de CdM in ultimii 4 pana la 6 ani. La toate solicitarile mediatorilor de a primi informatii legate de aceasta gestiune nu ati binevoit nici unul dintre dumeavoastra sa dati nici macar o dare de seama sau un raport ca sa vedem daca banii mediatorilor sunt gestionati cu respectarea noastra si a legilor in vigoare.
Asa cum spuneti ati luat in considerare opinia unor "specialisti" in tehnica legsilativa ca sa va prelungiti mandatul. Cum ramane cu opinia mediatorillor ? Din afirmatia d-voastra reiese ca de fapt aceea nici nu mai conteaza. Va readuc aminte ca nu datorita specialistilor in tehnici legislative sunteti membru in CdM, ci datorita mediatorilor cu drept de vot. Si va multumesc ca ati facut acele precizari. Macar cu privire la acest aspect spuneti adevarul. Vom vedea daca interventia d-voastra pe langa specialisti s-a facut in mod legal si corect. Si va asigur ca nu eu, ci tot specialisti vor fi cei care se vor pronunta in acest sens. Fie vorba intre noi, stim cine face parte din acei specialisti si ca a existat un interes direct. Cat despre demisie, dati-ne voie sa o luam ca o gluma buna. Aveti acum ocazia sa ne aratati ca aveti onoare si v-ati gandit serios la demisie.... pana in 25.02.2014.
Asa cum am aratat in ultimele articole de pe blogul meu reactia unor membri ai CdM a fost de a lansa atacuri la adresa mea , iar daca cineva a afectat imaginea lor asa cum afirma , eu n-o puteam face mai bine decat domniile lor. 
Referitor la Parlamentul Romaniei cred ca este oportun sa lamureasca in ce "conditii" a dispus prelungirea mandatului in curs al membrilor CdM, nesocotind dreptul constitutional de a alege si de a fi alesi. Consider ca lamurirea acestor aspecte va duce la concluzii foarte interesante. Sunteti de acord cu mine dle Dedu ?
Imi exprim disponibilitatea de a participa oricand si in orice cadru mass-media intr- o confruntare cu oricare din membrii CdM. Sau cu toti la un loc. 

Cu stima,


Danciu Ioan Viorel - mediator

Presedintele Asociatiei Mediatorilor Ardeleni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu