Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

18.02.2014

Cine conduce medierea...

In urma postarii de ieri de pe blogul meu, precum si a reactiei justificate a numerosi colegi, au inceput sa apara reactii si ale membrilor CdM.... de la explicatii elevate care sa justifice atitudinea lor pana la amenintari... da , ati citit bine... amenintari.
Personal am fost contactat de un membru al CdM, in persoana purtatoarei de cunvinte, care nici mai mult nici mai putin a trecut la amenintari : "suntem toti avocati si o sa te facem", "o sa aratam la toata lumea ca si tu esti formator si te facem praf" , "o sa te dam afara din profesie",  "o sa declansam un razboi impotriva ta ", "o sa vezi ce poate sa-ti faca o femeie furioasa",  etc... 
Nu mi-a venit sa cred ... Am suportat cu stoicism avalansa de amenintari,  cerindu-mi-se sa elimin de pe blog ultima postare, in care aratam niste realitati ale medierii din zilele noastre. Nu mi-am propus sa intru in conflict cu nici unul din ei, dar aveam o nelamurire cu privire la atitudinea  lor in raport cu mediatorii si cred ca aseara am primit un raspuns.
Si cu acest prilej as vrea sa lamuresc un lucru. E adevarat ca ca am si calitatea de formator, dar autorizat de ANC(fostul CNFPA), nu de catre Consiliul de Mediere, Acest lucru se poate verifca simplu cautand pe site-ul acestuia in lista de formatori. Va asigur ca nu apar pe acea lista.
Daca vreodata voi profesa efectiv in domeniul formarii,  o voi face doar cu mediatori deja autorizati, care doresc sa medieze si carora sa le pot impartasi din secretele profesiei si din experienta mea  castigata in ultimii 4 ani, in deja peste 300 de cazuri gestionate in mediere.
De asemenea, am vazut postarea d-lui avocat Badulescu, care vine si ne spune ca sa fim atenti la ce spunem sau scriem, ca ei s-au gandit doar la binele nostru. Mai ca imi vine sa rad... care bine dle avocat ? Culmea e ca va ganditi la binele mediatorilor doar cand aveti nevoie de bani de la mediatori. In conditiile in care legea medierii a fost modificata pe sustache, mediatorii au pierdut principalul instrument care, de bine de rau, mai putea aduce justitiabili in birourile lor, s-a pierdut avantajul  zero taxe judiciare de timbru,  v-ati dublat mandatul fara nici un drept, ati eliminat din regulament prevederea  maximului de 2 mandate la care are dreptul o persoana in CdM, ati monopolizat formarea formand o casta inchisa impunand conditii in care sa se incadreze doar cei agreati. Vorbiti probabil despre binele a doar 9 mediatori din 10.000. Iar noi sa tacem si sa nu deranjam domniile voastre, ca sa puteti face tot ce doriti, sfidand o intreaga profesie.
Am vazut ca se invoca lipsa de reactie a mediatorilor la solicitarile CdM. V-ati pus intrebarea daca aceasta lipsa de reactie vine tocmai din nemultumirea mediatorilor vis-a-vis de activitatea CdM  si rezultatele, daca le putem spune asa, obtinute in timpul  mandatului ? Pai daca nu sunt rezultate, de unde si ce sa va raporteze ? Lipsa lor vine si din cauza cadrului legislativ care s-a creat cu consursul nemijlocit al membrilor CdM care s-au concentrat doar pe prelungirea fara drept a mandatului si eliminarea oricaror piedici in a ramane acolo pe viata. Si va mai mirati dle avocat Badulescu ? Unde sunt cele 1 milion de dosare civile pe care le promiteati in vara trecuta cu surle si trambite ca vor ajunge la mediatori? Aveti rezultate din justitie... unele instante nici n-au vazut un acord de mediere, altele raporteaza 1 acord pe tot anul 2013.
Nu ati confirmat mandatul pe care l-ati primit de la mediatori si ar fi fost onorabil sa va retrageti la finele mandatului. Probabil sunteti dintre avocatii care nu poseda asa ceva, si ma refer la onoare. cand un alt membru al CdM , tot avocat, suna un mediator si il ameninta, realizam de fapt cine conduce medierea....
Urmeaza ca in curand justitia sa-si spuna cuvantul cu privire la actiunile domniilor voastre. Cred ca ar fi mai bine sa nu va mai ganditi la binele nostru si sa ne lasati pe noi sa ne gandim la el. Ne-ati aservit scolilor de formare si altor profesii juridice si vreti sa credem ca ne doriti binele. Daca ne doreati binele ar fi  trebuit sa faceti alte lucruri, ca de exemplu :
-sa delimitati clar profesia noastra de altele, 
-sa ne dati socoteala despre milioanele de euro care au intrat in contul CdM si sa ne aratati cum i-ati gestionat, 
-sa acordati puncte profesionale pentru medieri, 
-sa organizati cursuri de formare continua gratuite, nu la costuri exorbitante, pe care acum le-ati crescut de cateva ori stiind ca mediatorii vor fi presati de termenul limita fixat. 
-sa constati ca exista deja un conflict de interese intre calitatea de membru al CdM si cea de proprietar de scoala de formare si sa nu permiteti astfel de lucruri. Nici nu mai pomenesc de conflictul de interese avocat - mediator.... 
Asta inseamna binele mediatorilor dle avocat Badulescu. As vrea sa va pot numi presedinte, dar din pacate nu mai sunteti sub mandat, acesta expirand  in 12.12.2013 si o stiti bine si d-voastra. 
Pe final, ne pare rau dle avocat Badulescu ca mama d-voastra sughita, dar mirarea mea este cum de nu sughita toti membrii CdM in cor... poate pentru ca probabil nici nu va pasa. 
Sunteti ocupati cu "binele" mediatorilor.... pe care v-il dorim din suflet si dumneavoastra, cand nu veti mai fi in pozitiile in care sunteti acum.

Viorel Danciu - mediator 
Presedintele Asociatiei Mediatorilor Ardeleni




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu