Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

10.03.2010

10 motive pentru a alege medierea









Nu lasa sa aleaga altii pentru tine ! Alege medierea ! Ai cel putin 10 motive ! 



In conformitate cu Directiva 2008/52/CE a Parlamentului si Consliul European cu privire la mediere in materie civila si comerciala, in conformitate cu legea 192/2006 si a modificarilor acesteia prin Legea 370/2009, in Romania are loc implementarea medierii ca metoda alternativa de solutionare a litigiilor extrajudiciara.
Activitatea de mediere face parte din categoria profesiilor liberale si este coordonata de catre Consiliul de Mediere.
Medierea poate asigura o soluționare extrajudiciară eficientă din perspectiva costurilor și rapidă a litigiilor în materie civilă și comercială prin intermediul unor proceduri adaptate nevoilor părților. Este mai probabil ca acordurile rezultate din mediere să fie respectate voluntar și să mențină o relație amiabilă și durabilă între părți. Desigur ca alegerea apartine partilor de a-si solutiona litigiul pe calea medierii sau pe calea judiciara (in instanta). Si totusi sunt cel putin 10 motive pentru a alege solutionarea litigiilor pe calea medierii :

1. Costurile medierii sunt considerabil mai  mici      decat costurile unui proces in instanta. Nu exista taxe de timbru, onorarii avocati, taxe expertize.
           
2. In mediere ambele parti castiga, si se mentine o relatia amiabila si durabila intre parti, evitandu-se  conflicte ulterioare. 

3. In cazul unor procese aflate pe rolul instantei de judecata, partea interesata are dreptul sa-si recupereze integral taxa de timbru, daca partile ajung la  un acord prin mediere.

            4. Mediatorul nu judeca partile si nu da verdicte. El faciliteaza dialogul intre parti, in urma caruia acestea sa poata gasi solutia reciproc avantajoasa.

            5. Posibilitatea rapida de a se rezolva litigiul. Nu exista limita de timp pentru sedinta de mediere.       

            6. Partile aleg data si ora desfasurarii sedintei de mediere, lucru care nu este posibil in instanta.

            7. In mediere, partile decid solutia. In instanta le este impusa.

            8. Medierea nu exclude asistenta avocatilor sau a persoanelor solicitate de parti.

            9. Mediatorul este neutru, impartial si asigura confidentialitatea sedintei de mediere. In instanta sedinta este publica.

            10. Medierea nu exclude apelarea ulterioara de catre parti, la instanta de judecata.

          Am speranta ca aceste informatii va sunt de folos si va stau oricand la dispozitie cu serviciile mele.


Danciu Ioan Viorel - Birou de Mediator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu