Despre mine

Fotografia mea
str. Horea nr.7, ap. 4, Satu Mare, Romania
Email : danvio02@gmail.com, Vodafone : 0720109345, Orange : 0742700810, www.mediatorsm.blogspot.com ID Skype : mediatordanciu

23.04.2011

Sarbatori Pascale

Am ajuns, din nou, sa sarbatorim un nou Pasti, Si e bine ca il sarbatorim cu totii. Se spune ca sarbatoarea Pastelor ne aduce tuturor lumina in suflete si ne face mai buni. N-ar fi rau sa ne aduca lumina si in minte. E la fel de importanta ca lumina din suflet. Cand ai mintea si sufletul luminate nu se pot intampla decat lucruri bune.

De aceea le doresc tuturor colegilor mei si nu numai, ca sarbatorile de Paste sa le aduca lumina in suflet si minte ca sa poate deosebi binele de mai putin bine si sa faca lucruri bune pentru ei, pentru  familiile lor si pentru toti cei din jurul lor.

Cred ca e cel mai frumos lucru care il poate face un om. Sa faca bine pentru ceilalti. Si cred cu tarie ca profesia noastra este binecuvantata. Fiindca mediatorii sunt facatori de pace. Sunt cei care sunt daruiti de Domnul sa opreasca razboaie, conflicte si litigii. Nu cred ca exista o mai mare multumire sufleteasca decat aceea sa vezi ca ai reusit sa faci ca ura si razbunarea sa dispara si sa fie inlocuita de intelegere, compasiune si cateodata, iubire. Si asta nu se poate evalua in bani sau in vreun lucru pamantesc.
Oamenii care reusesc sa faca asta sunt si ei binecuvantati, fiindca nu oricine poate sa faca acest lucru. Acela care doreste sa faca acest lucru. si isi doreste cu adevarat, trebuie sa se schimbe de asa natura incat sa nu se mai recunoasca nici el. Trebuie sa-ti depasesti toate temerile, fricile, propriile limite. Sa te eliberezi de toate lucrurile care te tin in loc.

Pentru asta trebuie sa te cunosti pe tine insuti foarte bine, apoi sa treci la treaba si sa te schimbi. Asa vei reusi sa-i schimbi si pe altii. Fiindca vei fi exemplu in fata lor ca se poate. 

"Oamenii se urasc pentru ca le e frica, le e frica pentru ca nu se cunosc si nu se cunosc pentru ca nu comunica ". Asta a spus-o Martin Luther King si este un mare adevar.

Ca sa poata comunica cu adevarat, oamenii au nevoie de ajutor. De ajutorul nostru. Sa-i ajutam sa-si lumineze mintea si sufletul. Asta trebuie sa facem noi. Sa aducem lumina in mintea si sufletele lor, si nu doar de sarbatorile de Paste.
365 de zile pe an. Si an de an.

Cu stima,

Viorel Danciu - mediator




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu